Om oss

Vi är med och bygger Göteborg sedan 1972.

Erfarenhet och kvalitetstänkande gör oss till ett av stans bästa plåtslagerier

Apells plåt grundades redan 1972 av Benny Apell och 2001 tog Conny Rosén över som ägare och VD, Conny har många års erfarenhet av plåtslageribranschen. Numera drivs företaget av Conny och Anna-Maria Rosén som tillsammans arbetar målmedvetet för att fortsätta utveckla företaget. Idag är vi cirka 27 anställda varav ett tjugotal erfarna plåtslagare, ett par lärlingar och administrativ personal. Vi är medlemmar i Plåt- & Ventföretagen och i Entreprenörsföretagen.

Vi köper in ungefär 200 ton plåt om året

Inget projekt är det andra likt, och det är intressant och kul att jobba med speciella byggnader. Vi på Apells plåt förädlar materialen från grunden och tillverkar alla plåtdetaljer själva i vårt eget plåtslageri.

Plåtslageri är ett hållbart byggande som lever kvar

Plåten kan återvinnas till 100 procent utan att förlora sina unika egenskaper. Dessutom är det ett material som håller länge och är så gott som underhållsfritt. Det är inte ovanligt med hus där taken har legat i hundra år. När vi kommer och lägger ett nytt plåttak – delvis tillverkat av återanvänd plåt – vet vi att det kommer skydda fastighetens tak i åtminstone femtio år till. Vi har respekt för ansvaret det innebär samtidigt som det är en viktig del av vår yrkesstolthet.

”Ambitionen är att vi ska fortsätta utvecklas och ta oss an fler spännande projekt!”