House of Sweden

House of Sweden i Washington inhyser bland annat Sveriges ambassad, byggnaden skapades av arkitekterna Thomas Hansen och Gert Wingårdh och stod färdigt 2006. Året därpå fick de ta emot Kaspar Sahlin-priset för byggnaden. Vi på Apells plåt kan med stolthet säga att vi var med på ett hörn, vi stod för allt plåtslageri på byggnaden inklusive infästningar/fönsterramar kring alla ljusinsläpp i byggnaden.

Brf Sjöhamnen i Göteborg
Bostadsfastigheterna i Brf Sjöhamnen i Klippan/Majorna kombinerar en traditionell tegelfasad med spännande branta tak i modern arkitektur.
Ejdergatan i Göteborg
Totalrenovering av tak och fasad till ursprungligt utseende på det vackra huset från 1895. Vårt takarbete framröstades till en andra plats i Plannjas tävling "Årets plannjatak 2019".
Elite Plaza Hotel i Göteborg
När det blev dags för Elite Plaza Hotel att renovera sin vackra 1800-talsfastighet i centrala Göteborg, fick vi uppdraget att lägga om hela taket med bibehållet utseende.
Guldmyntsgatan i Högsbo
172 nybyggda lägenheter på några minuters pendlingsavstånd från centrala Göteborg. Vi stod för bandtäckta tak och fasadarbeten med fönsterbleck, lister och vattenavrinning.
Kvibergs Esplanad
Bostadskvarteren i Kvibergsstaden växer vidare och vi fick uppdraget att bandtäcka tak och takkupor på fastigheterna längs Kvibergs Esplanad.
Kvibergsskolan
Kvibergsskolan för årskurs 4–9 byggdes i växande bostadsområdet Kviberg i Göteborg. Vi fick uppdraget att bandtäcka de stora takytorna och även göra fotrännor med mera.
Kv. Makrillen i Gamlestaden
När Skanska bygger nya bostadskvarter i Gamlestaden i Göteborg, har vi på Apells plåtslageri-entreprenaden för hela kvarteret med 137 bostadsrätter och 112 hyresrätter.
Nya Hovås
I nya Hovås har variation i fasaduttrycken varit viktigt för helhetskänslan. På Skanskas uppdrag har vi utfört fasadtäckning och bandtäckning av tak i stålplåt på fastigheter i området.
Pedagogen i Göteborg
Det speciella med Pedagogen är dess form och stora ljusinsläpp. För oss innebar den halvt rundade formen på taket extra uträkningar då ena änden av plåten skulle ha en radie och andra änden en annan.
Putsegården i Göteborg
Putsegården är unikt i sin utformning med den sneda huskroppen där både fasad och tak är täckt av plåt.
Rosensköldsgatan i Göteborg
Huset skulle återställas till ursprungligt utseende och vi hade uppdraget att bandtäcka tak och svetsa rännor och plåt på de nedfällda takterrasserna.
Sekelskiftesvilla i Hovås
Renovering av privat sekelskiftesvilla i Hovås, där vi stod för alla plåtslageriarbeten. Bland annat på familjens lusthus vars tak var rikligt utsirat med tinnar och torn.
Skånegatan i Göteborg
Det dekorativa plåttaket över porten till Skånegatan 31 behövde bytas ut, vi renoverade taket och återskapade samtidigt det vackra detaljrika mönstret.
Solstenen i Kungsbacka
Bostadsrättslägenheter i kvarteret Solstenen i Kungsbacka. Vårt uppdrag var bandtäckningen av taket på det L-formade flerbostadshuset och även montering av plåtskivor på delar av fasaden.
Södra Centrum i Göteborg
När Södra centrum omvandlas från industriområde till bostadsområde är vi på Apells med på ett hörn och står för alla plåtslageriarbeten.
Tjörns kommunhus i Skärhamn
Den ständiga vinden som låg på i kustsamhället orsakade skador på kommunhusets takpannor. I vårt uppdrag ingick renovering och byte av takmaterial på Tjörns kommunhus i Skärhamn.
Tre Lejon i Göteborg
Sextonvåningshuset Tre Lejon ligger på Norra Älvstranden. Fasaden är klädd med patinerad och svartpatinerad zink på olika sidor, vilket ger en attraktiv och skiftande effekt.
Villa Nedergård i Kålltorp
Villa Nedergård är ett flerbostadshus med villakänsla. Ett modernt 55+ boende med 28 lägenheter, nära Delsjöområdet. Vi stod bland annat för bandtäckning av taket och fasadarbeten.